Böğürtlenli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Böğürtlenli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Cheesecake, İlk bakışta peynir ve kek diye düşündürten ama bir kere tattıktan sonra vazgeçilemeyen bir tatlıdır. Tuzsuz bir peynir olan labne ile yapılır.

Böğürtlenli Cheesecake Malzemeleri
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 paket süt kreması
  • 1 tane vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
Cheesecake Tabanı için
  • 2 paket Burçak bisküvi
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 150 gram margarin
Böğürtlen Sosu için
  • 2 su bardağı böğürtlen
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Böğürtlenli Cheesecake Nasıl Yapılır?

Burçak bisküvilerini elinizde veya robot yardımıyla ufak hale getirin. Margarini ayrı bir tavada eritin. Erittiğiniz margarini ve dövülmüş fındığı bisküvilerle karıştırın. Tabanı yağlanmış kelepçeli kalıbınızın tabanına bastırarak yayın. Kreması için labne peynirini bir kaba alın ve karıştırın. İçine sıvı kremayı aktarın ve iyice karıştırın. 3 yumurtayı tek tek kırın ve şekeri de ekleyip şekerin erimesini sağlayın. Un ve vanilyayı da eleyerek bu karışıma ekleyin ve karıştırın. En son böğürtlenleri ekleyin ve tabana dökün. Sos için böğürtlenleri ve şekeri tencereye koyun. 1 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırın hafif koyulaşınca ocaktan alın ve karıştırıcı ile ezin. Pişen keki fırından çıkarın ve sosu üzerine dökün. 1 gün mutlaka buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.

Cheesecake Püf Noktaları

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun. Malzemelerin kolayca karışması için. Kelepçeli kalıp kullanın kekinizi çıkarmak kolay olsun. Kekin malzemelerini gereğinden fazla çırpmayın. İçerisinde çok fazla hava kabarcıkları kalıp tatlınızı çatlatabilir. Tatlınızı buzdolabında ne kadar bekletirseniz o kadar iyi olur tatlı dinlenerek buzdolabında kıvam alır.

Böğürtlenli Cheesecake Yorumları

soru

Aksan

27 Mayıs 2024 Pazartesi

Daha önce denemediğim pastalardan biri. Aslında ben değil çocuklar bunun için çok sevinecek. Böğürtlen yerine farklı malzeme kullansam yine lezzetli olur mu?

Cevap yaz
cevap

Admin

27 Mayıs 2024 Pazartesi

Elbette, böğürtlen yerine farklı malzemeler kullanarak da lezzetli bir pasta yapabilirsiniz. Örneğin, çilek, frambuaz, yaban mersini veya karışık meyvelerle denemeyi düşünebilirsiniz. Her birinin kendine özgü bir lezzeti olacaktır ve çocuklarınız muhtemelen hepsini seveceklerdir. Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni