Böğürtlenli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Böğürtlenli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Cheesecake

Böğürtlenli cheesecake, ilk bakışta peynir ve kek birlikteliğini düşündürse de, bir kez tadıldığında vazgeçilmez bir tatlıdır. Tuzsuz bir peynir olan labne ile yapılır ve özel bir lezzet sunar.

Böğürtlenli Cheesecake Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 paket süt kreması
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un

Cheesecake Tabanı İçin

  • 2 paket Burçak bisküvi
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 150 gram margarin

Böğürtlen Sosu İçin

  • 2 su bardağı böğürtlen
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Böğürtlenli Cheesecake Nasıl Yapılır?

Burçak bisküvilerini elinizde veya bir mutfak robotu yardımıyla ufalayın. Margarini ayrı bir tavada eritin ve eritilmiş margarini dövülmüş fındıklarla birlikte bisküvilere ekleyin. Bu karışımı, yağlanmış kelepçeli kalıbınızın tabanına bastırarak eşit şekilde yayın.

Kreması için labne peynirini bir kaba alın ve karıştırın. İçine sıvı kremayı ekleyin ve iyice karıştırın. 3 yumurtayı tek tek kırarak karışıma ekleyin ve şekeri de ekleyip şekerin erimesini sağlayın. Un ve vanilyayı eleyerek bu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak böğürtlenleri ekleyin ve karışımı tabanın üzerine dökün.

Sos için böğürtlenleri ve şekeri bir tencereye koyun. 1 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırın ve hafif koyulaşana kadar pişirin. Sosu ocaktan alıp bir karıştırıcı yardımıyla ezin.

Pișen keki fırından çıkarın ve üzerine hazırladığınız sosu dökün. Cheesecake'inizi mutlaka 1 gün buzdolabında bekletin. Bu süreçte tatlı dinlenerek kıvam alacaktır.

Afiyet olsun.

Cheesecake Püf Noktaları

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin, böylece malzemeler daha kolay karışır. Kelepçeli bir kalıp kullanarak keki kalıptan çıkarmayı kolaylaştırın. Kekin malzemelerini gereğinden fazla çırpmayın; içerisine çok fazla hava kabarcığı girmesi tatlınızın çatlamasına neden olabilir. Tatlınızı buzdolabında ne kadar uzun süre bekletirseniz, o kadar iyi olur. Cheesecake dinlenerek buzdolabında kıvam alır.

Ekstra bilgi olarak, böğürtlenli cheesecake'inizi daha da zenginleştirmek için üzerine birkaç taze böğürtlen ve nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz. Aynı zamanda, kremanın içine limon kabuğu rendesi ekleyerek tatlıya ferah bir aroma kazandırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Aksan

27 Mayıs 2024 Pazartesi

Daha önce denemediğim pastalardan biri. Aslında ben değil çocuklar bunun için çok sevinecek. Böğürtlen yerine farklı malzeme kullansam yine lezzetli olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Elbette, böğürtlen yerine farklı malzemeler kullanarak da lezzetli bir pasta yapabilirsiniz. Örneğin, çilek, frambuaz, yaban mersini veya karışık meyvelerle denemeyi düşünebilirsiniz. Her birinin kendine özgü bir lezzeti olacaktır ve çocuklarınız muhtemelen hepsini seveceklerdir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Böğürtlen Faydaları Nelerdir?

Kuru Böğürtlen Faydaları Nelerdir?

Böğürtlen Tohumu Türleri ve Özellikleri

Böğürtlen Tohumu Türleri ve Özellikleri

Böğürtlen Nasıl Yetiştirilir?

Böğürtlen Nasıl Yetiştirilir?

Böğürtlen Yetiştiriciliği Nedir ve Nasıl Yapılır?

Böğürtlen Yetiştiriciliği Nedir ve Nasıl Yapılır?

Böğürtlen Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Böğürtlenli Turta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Turta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yabani Böğürtlen Türleri ve Özellikleri

Yabani Böğürtlen Türleri ve Özellikleri