Dondurulmuş Böğürtlen Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
21 Temmuz 2024

Dondurulmuş Böğürtlen Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dondurulmuş Böğürtlen

Dondurulmuş böğürtlen, düşük sıcaklıklarda saklanarak bozulma olasılığını ortadan kaldıran bir soğutma yöntemiyle muhafaza edilen böğürtlen meyvesidir. Dalından koparılan böğürtlen, dondurma tekniğiyle ömrü daha uzun bir seviyeye getirilebilir. Çalı görünümlü bir bitki olan böğürtlen, her iklime uyum sağlayarak kendiliğinden veya dikim yöntemiyle yetiştirilebilmektedir.

Olgunlaşma döneminde zahmetle toplanan böğürtlenin rengi kırmızı olup tadı ekşidir. Rengi siyaha yakın koyulaştıkça tadı şekerli olmaktadır. Bu olgunlaşma evresinde toplanan böğürtlenler, dondurularak her mevsim kolayca ulaşılabilen meyveler arasında yerini almaktadır. Dondurulmuş böğürtlen, çeşitli alanlarda kullanıma hazır hale gelmektedir. Özellikle hamile kadınların aşermesiyle birlikte kış mevsiminde de dondurulmuş taze böğürtlen bulabilmek mümkündür.

Taze dalından koparılmış böğürtlenlerin raf ömrünün kısa olması, soğutma yöntemleriyle raf ömrünü uzatma olanağı sağlamıştır. Böylelikle bu ürünün istenildiği anda tüketilmesinin yolu her zaman açık olacaktır. Dondurulmuş böğürtlen sayesinde belirli oda sıcaklığına çıkarılan donmuş yapıdaki bu meyvenin çözülmesi sağlanarak taptaze haliyle meyve salataları, meyve konsantresi, marmelat, reçel ve pastaların içinde kolaylıkla kullanılmasına olanak tanınacaktır. Ayrıca kozmetik sanayisinde krem, losyon, şampuan, sabun ve sprey gibi bakım ürünlerinin içinde yer almak için dondurulmuş böğürtlen muhafaza edilmesi, bu yönde üretimlerde ulaşım açısından kolaylık sağlayacaktır.

Dondurulmuş Böğürtlenin Faydaları

Dondurulmuş böğürtlenin birçok faydası bulunmaktadır. İşte bazı önemli faydalar:

  • Hazır halde elinizin altında taze böğürtlen bulunmasını sağlar.
  • Dondurulmasıyla içeriğindeki vitamin değerlerini kaybetmeden koruyan böğürtlen meyvesi, tüketildiğinde bu önemli besin maddelerinin vücuda alınmasına olanak sağlar.
  • Sindirimi kolaylaştırarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Ağız içinde oluşan yara ve iltihapları iyileştirir.
  • Damar sertliğini gidererek kan akışını hızlandırır.
  • İdrar söktürücü bir etkiye sahiptir.
  • Böğürtlen çayı tüketimi ile boğaz ağrıları ve öksürük rahatsızlıkları ortadan kalkar.
  • Cilt bakımı için kullanılması yaşlanmayı geciktirici bir özelliğe sahiptir.
  • Enfeksiyon rahatsızlıklarına karşı etkilidir.
  • Kilo vermek isteyenlere yardımcı olur.
  • Solunum ve göğüs tıkanıklığı rahatsızlıklarının tedavisinde fayda sağlar.
  • Kadınlarda meydana gelen beyaz akıntının giderilmesinde fayda sağlar.
  • Kanı temizleyerek vücuttaki ölü hücre dokularını yeniler.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nurzer

21 Temmuz 2024 Pazar

Bu dondurulmuş böğürtlenlerin taze böğürtlen kadar vitamin değerini koruduğunu bizzat denediniz mi, gerçekten aynı tadı ve faydayı alabiliyor musunuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Nurzer, dondurulmuş böğürtlenlerin taze böğürtlenler kadar vitamin değerini koruduğu konusunda endişeleriniz anlaşılır. Genellikle, meyveler dondurulduklarında vitamin ve mineral değerlerini büyük ölçüde korurlar. Ancak, taze böğürtlenlerin tadı ve dokusu dondurulmuş olanlardan biraz farklı olabilir. Kişisel deneyimime göre, dondurulmuş böğürtlenler de oldukça lezzetli ve faydalıdır, ancak taze böğürtlenlerin keyfi ve tazeliği her zaman bir adım önde olabilir. Deneyerek kendi damak tadınıza en uygun olanı bulabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni