Hamilelikte Böğürtlen Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
22 Haziran 2024

Hamilelikte Böğürtlen Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Böğürtlen Yemek

Hamilelikte böğürtlen yemek oldukça yararlıdır. İçerdiği folik asit kaynağı, hücre ve dokuların optimum büyümesine katkıda bulunmakta ve hamilelerde doğum riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Folat, tüm yaş grupları için hücre işleyişinin daha iyi olması için gerekli kritik bir besindir. Ayrıca, C vitamini ve diğer antioksidanlar kemikleri güçlendirmektedir.

Hamilelikte Böğürtlen Yemeğin Faydaları

Hamilelikte böğürtlen yemek; bebek bekleyen anne için kalsiyum, magnezyum, demir ve fosfor gibi temel minerallerin varlığı ile hastalıklara karşı mücadeleyi artırmakta ve anne adayını daha güçlü hale getirmektedir. Ayrıca, hamilelik sırasında hızlı bir atıştırmalık olarak böğürtlen yemek çok sağlıklı olacaktır.

Hamilelikte Böğürtlen Yemek Kilo Aldırır mı?

Böğürtlen, kalorisi düşük olmasına rağmen besin değerleri oldukça yüksek olduğu için anne adayına kilo aldırmamaktadır. Bir bardak taze böğürtlende sadece 62 kalori bulunmaktadır. Tüketilen böğürtlen aynı zamanda tokluk hissi vermektedir. Bir fincan böğürtlen yaklaşık 7 gram lif ve 30,2 miligram C vitamini içermektedir. Düşük sodyum içermesi sebebiyle böğürtlen, tuz kısıtlaması yapan hamileler için de mükemmel bir seçenek haline gelmektedir.

Hamilelikte Böğürtlen Yemenin Faydaları Nelerdir?

Güçlü kemik yapısını sağlamak için düzenli olarak böğürtlen tüketimi önerilmektedir. Taze olarak böğürtlen yemek, anne adaylarının kemik sağlığı için oldukça önemli olan kalsiyum, K vitamini, çinko, manganez, fosfor, demir ve magnezyumu bulundurmaktadır. K vitamini tüketimi, kalsiyumun kemikler tarafından emilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Kalsiyumun yeterli miktarda alınması ise sağlıklı kemik yapısını sağlamaktadır. Aynı zamanda, bebeğin kemik yapısının sağlıklı olması için büyük destek sağlamaktadır.

Hamilelikte böğürtlen yemek, çeşitli şekillerde vücudu korumayı sağlayan bol miktarda güçlü antioksidan içermektedir. Fenolik asitler, flavonoidler ve flavonaller özellikle böğürtlenin içerisinde bulunan antioksidan bileşenlerindendir. Böylece böğürtlen, zararlı serbest radikallere karşı rahatlıkla savaşabilmektedir.

Böğürtlen, günlük lif içeriğinin önerilen miktarını barındırmaktadır. Bu sebeple hamilelikte böğürtlen yemek, gün içinde tüketilmesi durumunda bağırsak düzenliliğine yardımcı olarak sağlıklı sindirimi desteklemektedir. Hamilelik sırasında yaşanan bağırsakta düzensizlikler, kabızlık ve hazımsızlık gibi problemleri azaltmak için oldukça etkili bir besindir.

Böğürtlen, ona koyu rengini veren antosiyaninler bakımından oldukça zengindir. Bu antosiyaninler, antioksidan özelliği sayesinde serbest radikallerle savaşarak inflamasyonu azaltmaya yardımcı olmaktadır. Böylece kalp hastalıklarından korunmayı sağlayan böğürtlen, C vitamini açısından da oldukça güçlü bir meyvedir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile hamilelik döneminde anne adaylarını ve bebeği tüm hastalıklardan korumuş olur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni